Narancssárga húsú édesburgonya

A legismertebb édesburgonya fajta, mely egyben a legédesebb is. Az összes zöldségnövény közül ennek a legmagasabb a béta-karotin tartalma, ami hozzájárul az egészséges bőr, és az éles látás megőrzéséhez. A legtöbb recept erre a fajtára épül, mivel ez a legelterjedtebb. élénk narancssárga színével, különleges ízével bármilyen ételt feldob.

Lila héjú – fehér húsú édesburgonya

A narancssárga húsú „testvéréhez” képest kevésbé édes, de hasonlóan karakteres íze van. Sokakat a gesztényére, mogyoróra emlékezteti. Ha valakinek túl édes a narancs színű változat, próbálja ki ezt a típust. A gumók igen nagyra megnőhetnek, nem ritka a kiló feletti sem belőle. Szinte az összes krumplis ételünk kiválóan készíthető belőle.

Fehér héjú - fehér húsú édesburgonya

Íze, elkészítése szinte mindenben megegyezik a másik fehér húsú fajtával, a legnagyobb különbség az alakjukban és héjszínükben van. Ez a fajta inkább hosszúkás gumókat terem, míg a lila héjú némileg tömzsibbeket.

Lila húsú édesburgonya

A legmagasabb szárazanyag-tartalmú édesburgonyánk. Kimagasló antioxidáns tartalmával erősíti az immunrendszert, ezzel segít megelőzni a betegségeket. Színével egy egyszerű ételt is ínyenc fogássá varázsol. Remek választás krémleveshez, püréhez, sütve, grillezve de akár süteményekhez is.

Bébikígyó édesburgonya

Kisméretű gumók melyek akár egy falatként, héjában sütve, főzve is elkészíthetőek. Méretéből adódóan pár perc alatt elkészül. Kiváló választás lehet egy salátának, gyerekeknek szánt fogáshoz, vagy annak, aki egy kis változatosságot akar vinni a konyhába.

8000 Ft felett ingyenes szállítás!